Sveriges största sortiment

Fri frakt över 399:-

Beställningar innan 14.00 på vardagar skickas samma vardag.

Snus i handbagage – Förbjudet dit du åker?

snus i handbagage

Ta med sig snus utomland
Utanför Sverige ser användningen av snus och nikotinprodukter annorlunda ut. Så hur ser det egentligen ut när du ska åka på den där semestern eller jobbresan? Vad får du ta med dig? Hur mycket får du ta med dig?

Det korta svaret är: det beror på.

Beroende på vilket land och ibland vilken del av landet du besöker kan det skilja sig mycket. Det kan även skilja beroende på om du vill ta med dig vanligt snus innehållandes tobak eller tobaksfria nikotinpåsar.

Resa med snus inom EU

Som regel är det fritt fram att ta med sig tobakssnus för privat bruk, med ett fåtal undantag. Exempelvis har Island, Sri Lanka, Singapore och Malta förbjudit införsel av snus även om det är för privat bruk.

Det är även känt att tull och tulltjänstemän i andra länder ofta har dålig kunskap gällande snus. Det kan alltså uppstå problem att ta med sig snus på resan även inom EU. Så var väl förberedd och var redo att förklara vad snus är.

Resa med tobaksfritt snus inom EU

Tobaksfritt snus, även känt som All White, har exploderat i popularitet de senaste åren. Även fast det har blivit populärt i flera länder så är det fortfarande lite oklara regler kring att ta med sig tobaksfritt snus på resan. Det är få länder som uttryckligen godkänner eller förbjuder det tobaksfria snuset, och oftast går det bra att ta med sig tobaksfritt snus på resan, så länge det är för privat bruk. Detta bör dock kontrolleras innan resan. Ta kontakt med ambassaden i de landet du planerar att besöka för att vara säker på bestämmelserna.

I vilka länder är snus olagligt?

Planerar du att åka till Island, Sri Lanka, Singapore eller Malta så är det bäst att lämna snuset hemma. I de här länderna så är snus olagligt att föra in och kan landa i kraftiga böter.

Hur mycket snus får man ta med sig till länder utanför EU för eget bruk?

  • Snus i handbagage till USA: 500g (cirka en stock)
  • Snus i handbagage till England: 250g (cirka 5 dosor)
  • Snus i handbagage till Norge: 125g (cirka 2-3 dosor)
  • Snus i handbagage till Thailand: 250g (cirka 5 dosor. Mer än 250g är olagligt och kan räknas som smuggling)
  • Snus i handbagage till Japan: För personligt bruk (Till Japan bör du kunna ta med dig snus för personligt bruk. Detta varierar beroende på hur mycket du brukar och hur länge du är borta)

Kontrollera alltid innan du reser

Eftersom regler och bestämmelser uppdateras, tas bort och ändras bör du alltid kontrollera aktuella regler och bestämmelser innan du reser. I värsta fall kan införande av snus vara olagligt och kan räknas som smuggling. Du kan alltid kontakta de länder du planerar att besöka genom deras ambassad. Nikoteket tar inget ansvar för felaktig information, du bör alltid kontrollera regler och bestämmelser själv innan resan.